Sebastian Vettel: “Waar de snelheid naartoe is? Ergens in de auto, maar als jij ze vindt vertel het me dan”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Sebastian Vettel kwam tijdens de kwalificaties voor de GP van Mexico niet verder dan een zeventiende plaats maar hij heeft geen idee waar het verkeerd gelopen is.

In Austin liet Sebastian Vettel met een achtste plaats een van zijn beste prestaties van het seizoen optekenen. Aston Martin zakte ongetwijfeld vol goede moed en met veel hoop af naar Mexico en tijdens de eerste oefensessie zag het er allemaal nog goed uit met een tiende plaats maar daar was tijdens de kwalificaties gisteren niet veel meer van te merken.

De viervoudige wereldkampioen moest zich tevreden stellen met een zeventiende tijd en daarmee had hij ongeveer 2,7 seconde meer nodig voor een rondje op de ‘Autódromo Hermanos Rodríguez’ dan polesitter Max Verstappen.

“Het zag er al van in de derde vrije training niet goed uit,” aldus Vettel. “Maar ik was er toch nog van overtuigd dat we tijdens de kwalificaties een stap voorwaarts konden zetten. Jammer genoeg is dat niet gebeurd.”

“We hadden het moeilijk om grip te vinden en de balans van de auto zat ook niet goed. In een aantal bochten gedroeg de auto zich niet zoals dat zou moeten. Zodra ik meer gas wilde geven werkte de auto niet meer mee.”

Waar is dan die snelheid van Austin naartoe? 

“De snelheid zit ergens in de auto, maar als jij ze ergens vindt laat het me dan weten,” grapte Vettel. “Nee, even serieus, ik weet het niet. We moet het proberen beter te begrijpen. Tijdens de kwalificaties was het merkelijk warmer dan tijdens de derde vrije training, misschien heeft dat een rol gespeeld. Zoveel hebben we niet aan de auto veranderd.”

“Van zo ver op de startgrid wordt het natuurlijk moeilijk tijdens de race, maar wie weet? We hebben hier ook al een paar keer gekke races meegemaakt en ik ga er van uit dat het tijdens de race beter zal lopen. In Austin hebben we getoond dat onze auto goed is maar we meten de snelheid vinden. Anders wordt het een erg lange namiddag.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner