Ijzersterke kwalificatie Valtteri Bottas: “Dit is geweldig, een boost voor het team”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Bottas reed een ijzersterke kwalificatie en zag die prestatie beloond met een zesde plaats op de startgrid. Na een reeks moeilijke raceweekends is dat niet alleen voor Bottas maar ook voor het Alfa Romeo team een serieuze opsteker.

Tijdens Q1 reed Bottas een verrassende vierde tijd maar wie dacht dat het gewoon ‘geluk’ of een ‘momentopname’ was, die had het mis. Bottas was doorheen de kwalificatie steeds in de top tien terug te vinden en liet zelfs meermaals een knappe tijd in de voorste gelederen noteren.

“Het is lang geleden dat we nog eens zo’n resultaat tijdens de kwalificatie behaalden, ik denk dat het echt een enorme motivatie is voor het volledige team,” vertelde Bottas na afloop. “Ik ben zelf zeer blij dat ik mijn beste rondje van het weekend reed wanneer het ertoe deed.”

“Heel het weekend verliep tot dusver goed. Tijdens de eerste oefensessie zagen we dat we ons in de top tien bevonden maar we wisten niet of het door een gebrek aan snelheid ofzo bij de andere teams kwam.”

“Misschien dat onze upgrades van de voorbije races hier een beetje meer naar boven komen en beter functioneren. Ik voelde me alvast erg comfortabel in de wagen en reed goede rondjes, vooral mijn laatste rondje in Q3.”

De voorbije tien raceweekends slaagde Alfa Romeo er slechts in om één wk-punt te scoren. Met in het constructeurskampioenschap slechts drie punten voor op Aston Martin in de strijd om de zesde plaats kan de goede kwalificatie morgen dan ook maar best omgezet worden in een goede race en punten, dat beseft ook Bottas.

“We hebben nood aan punten voor onze strijd in het kampioenschap en we bevinden ons in een uitstekende positie om een goed gevecht te hebben,” aldus Bottas.

“Ik ben optimistisch voor de race. Ik denk dat we een goede basis hebben. We hebben tijdens onze long runs gezien dat de snelheid er is.”