George Russell verprutst ultiem snel rondje: “Ik dacht dat ik op weg was naar de pole”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-rijder George Russell was na afloop van de kwalificatie in Mexico bijzonder hard ontgoocheld. Hij verprutste naar eigen zeggen zijn ultieme snelle ronde, een rondje waarvan hij dacht dat het goed zou zijn voor de polepositie.

“Ik had het gevoel dat het onze pole zou gaan worden, het was gewoon een verschrikkelijk rondje dat ik reed, ik kan mezelf voor het hoofd schoppen,” vertelde Russell na afloop in het parc fermé.

“Tijdens mijn laatste rondje in Q3 reed ik doorheen de eerste drie bochten en dat voelde geweldig aan. Ik dacht bij mezelf ‘dit wordt het rondje’ en vervolgens verloor ik het in de volgende bocht. Ik was ongelooflijk teleurgesteld.”

“Ik verloor twee tienden in een bocht maar won ze terug, ik was nog steeds anderhalf tiende beter tot ik de wagen in de derde sector blokkeerde. Het waren een chaotische 70 seconden.”

“Het team verdiende meer vandaag. Ze hebben ons dit weekend een geweldige wagen bezorgd. Het is de verpersoonlijking van al het harde werk dat ze gedurende een enorm lange tijd al verricht hebben.”

Russell zal ondanks zijn slechte ultieme snelle ronde toch van op de eerste startrij aan de race mogen beginnen. Naast Max Verstappen zal Russell van op P2 er ongetwijfeld alles aan doen om de leiding in de race te veroveren en mogelijk zelfs te zegevieren.

“We zullen zien wat we kunnen doen,” aldus Russell. “Ik denk dat we dit weekend over de snelste wagen beschikken, wanneer je over de snelste wagen beschikt is er geen reden waarom je niet zou kunnen zegevieren.”

“Het gaat echter moeilijk zijn om hem op de baan in te halen. Ze winnen zo’n drie tienden tegenover ons op het rechte stuk.”

“We kunnen zeker en vast Red Bull verslaan maar ik denk niet dat we hen op de baan gaan kunnen inhalen, we zullen strategisch moeten zijn.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023