Teleurstelling bij Lewis Hamilton: “Er was een probleem, we hebben tijd laten liggen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton zat na afloop van de kwalificatie met gemengde gevoelens. Enerzijds was hij blij dat Mercedes zich op de plaatsen twee en drie had gekwalificeerd, anderzijds had hij het gevoel dat het beter had gekund.

“Op het vlak van de rondjes, die lagen erg dicht bij elkaar. Maar wanneer je eerste ronde geschrapt wordt dan moet je er voor zorgen dat je tweede rondje volledig zuiver en goed is,” blikt Hamilton terug op zijn kwalificatie.

Niet alleen het feit dat zijn eerste snelle ronde in Q3 geschrapt werd speelde volgens Hamilton een rol, er was volgens de zevenvoudig wereldkampioen ook een probleem met de wagen.

“Er waren wat problemen met de motor in Q3 maar ik weet niet goed wat het juist was,” vertelde Hamilton tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik heb zeker en vast het gevoel dat we wat tijd hebben laten liggen.”

“Ik denk dat het een beetje tijd was, maar het waren geen drie tienden. Misschien één of twee. Drie tienden is nog steeds een groot verschil. Ik denk dat Red Bull zich nog steeds voor ons bevindt. Geen idee waar ze die extra tijd vandaan hebben gehaald.”

“Het is echter geweldig om zo close bij Red Bull te zitten, zeker nadat we dit jaar ieder raceweekend op achtervolgen aangewezen waren.”