Charles Leclerc na kwalificatie op P7: “Ik vermoed dat er een probleem met de motor is”

Ferrari
Ferrari

Op het Autódromo Hermanos Rodríguez slaagde Leclerc er nooit in om vooraan mee te strijden. De Monegask was niet in goede doen en hij vermoedt dat motorproblemen daarmee iets te maken hebben.

“We moeten het bekijken,” vertelde Leclerc na afloop tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ik verloor tijdens de kwalificatie heel wat tijd op de rechte stukken. Ook de derde oefensessie was niet zo goed, we moeten het bekijken.”

“Ik had vandaag heel wat problemen met de motor. Er waren heel wat problemen met de ‘drivability’. Het gaspedaal was niet ideaal, de motor reageerde niet op de manier zoals ik het gaspedaal gebruikte.”

“Ik had een zeer slechte ‘drivability’ in al de bochten tegen hoge snelheid. Op de rechte stukken waren we zo enorm traag, dat moeten we bekijken.”

Op vrijdag crashte Leclerc met zijn Ferrari tijdens de tweede oefensessie. Ondanks het feit dat Ferrari concludeerde dat een wissel van de motor of versnellingsbak niet noodzakelijk was, heeft de crash mogelijk toch te maken met de problemen die Leclerc ondervond.

“Ik weet het niet goed, ” aldus Leclerc. “Dit is echt vreemd. We moeten het verder bekijken en ik hoop dat we iets vinden voor de race van zondag.”

“Ik ga met het team overleggen om te zien wat we voor de race kunnen doen. We kunnen uiteraard niet veel veranderen dus ik ben niet echt zeker wat we kunnen doen.”

“Ik hoop gewoon dat we het kunnen fixen voor de race. Ik heb er vertrouwen in dat we een goed resultaat kunnen neerzetten. Mocht dat niet het geval zijn dan heb ik geen idee hoe het zal gaan.”