Pierre Gasly vraagt meer respect van F1-fans: “Je gelooft toch niet dat ze zoiets doen?”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

AlphaTauri-rijder Pierre Gasly vraagt dat de fans die toegelaten worden tot de F1-paddock meer respect tonen voor de rijders. Zelf werd hij al meermaals lastiggevallen en werden ook zijn bezittingen doorzocht.

“Ik denk dat het oké is om mensen binnen te laten maar ik heb het gevoel dat gasten soms niet echt de ruimte respecteren die we nodig hebben,” vertelde Gasly in Mexico

“Mensen komen voor de kwalificatie in de garages en vragen voor foto’s terwijl ze niet eens van ons team zijn. We zijn aan het werk en we proberen uiteraard tijd vrij te maken voor de fans wanneer we dat kunnen. Dit weekend durfde ik zelfs niet uit onze hospitality te komen omdat je weet dat je anders wordt lastig gevallen en het is bij momenten erg hectisch.”

Gasly deed vervolgens een opvallende onthulling, namelijk dat zijn rugzak twee keer geopend en doorzocht werd.

Mijn tas, waarmee ik gisteren in de hospitality aankwam en waarin mijn paspoort stak, is geopend zonder dat ik het zelfs heb gevoeld,” aldus Gasly.

“Ik heb dat uiteraard niet gedaan en ook mijn manager niet. Toen hij het zag heeft hij mijn tas onmiddellijk gesloten. Hetzelfde is echter in Austin gebeurd toen ik uit de paddock kwam.”

Volgens Gasly is er dan ook nood aan extra security om herhaling van dergelijke incidenten te vermijden.

“Ik heb gewoonweg het gevoel dat we momenteel in de F1 nooit echt security hebben, misschien is het een maatregel die we kunnen nemen. Maar zoals ik zei, ik spendeer zoveel mogelijk tijd als ik kan aan fans, het is niet dat ik dat niet meer wil, we moeten gewoon iets vinden waarmee iedereen tevreden is.”

“We hebben het er tijdens de rijdersbriefing over gehad. Het is geweldig om kinderen en mensen te zien die genieten, maar we moeten een manier vinden dat ze weten waar en wanneer ze ons kunnen bereiken en wanneer we wat meer ruimte nodig hebben.”

Ook McLaren-rijder Lando Norris was het met Pierre Gasly eens, volgens Norris zijn fans veel opdringeriger geworden dan vroeger.

“Er is niet zoveel respect voor persoonlijke ruimte als dat vroeger het geval was. Men zou blij moeten zijn dat ze in de F1-paddock mogen komen en zo dicht bij ons zijn,” aldus Norris.

Pierre Gasly met zijn tas in de F1-paddock in Mexico – Red Bull Content Pool