Max Verstappen na veroveren pole: “Je mag nooit tegen mij wedden!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Heel het raceweekend ondervond Max Verstappen problemen met de Red Bull F1-bolide maar uiteindelijk slaagde hij er toch in de polepositie te veroveren. Na het veroveren van de pole bleek dat teambaas Christian Horner dankzij de pole van Verstappen 500 euro had gewonnen na een weddenschap met Helmut Marko.

“Het is heel gek,” vertelde Verstappen na afloop van de kwalificatie. “Het hele weekend waren we aan het worstelen. Het hele weekend zag het er niet zo goed uit. We hadden veel moeite met de balans, die was onvoorspelbaar. Dan weer overstuur, dan weer onderstuur.”

“Details kunnen een groot verschil maken. We hebben de auto zeker verbeterd voor de kwalificatie. Vanaf de eerste ronde hadden we het beter voor elkaar en konden we meer pushen. De balans was beter. Het was uiteindelijk goed genoeg. Ik ben natuurlijk heel blij om op pole te staan.”

Teambaas Christian Horner en Helmut Marko hadden blijkbaar gewed of Verstappen al dan niet de pole zou veroveren. Helmut Marko geloofde van niet, Christian Horner geloofde er wel in en daardoor is die laatste nu 500 rijker en Helmut Marko 500 euro armer.

“Ik denk dat Helmut niet had verwacht dat ik op de eerste rij stond. Maar dat leert hem ook. Nooit tegen mij wedden, altijd voor mij wedden,” vertelde Max Verstappen met een glimlach. Geen idee of hij mee mag delen in de winst …