Christian Horner: “De gesprekken met de vader van Lewis Hamilton waren nooit serieus”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft wat meer uitleg gegeven over zijn uitspraken dat Anthony Hamilton hem zou benaderd hebben: “De gesprekken waren nooit serieus“.

In de aanloop naar de GP van Abu Dhabi liet Christian Horner weten dat leden van het management van Lewis Hamilton hem zouden benaderd hebben om een zitje te versieren bij Red Bull voor 2024. Lewis Hamilton, die dit jaar bij Mercedes een nieuwe overeenkomst tekende tot het einde van 2025, was er als de kippen bij om de uitspraken van Horner te weerleggen maar de zevenvoudig wereldkampioen gaf wel toe dat er wat SMS-verkeer geweest was tussen hemzelf en Horner.

De geruchtenmolen in het wereldje deed als vanouds haar werk en tijdens de persconferentie van de teambazen in Abu Dhabi op vrijdag gaf Horner wat extra uitleg bij zijn uitspraken.

“Het is opmerkelijk hoeveel aandacht dit heeft gekregen,” zei Horner. “Het is een kwestie van hij zei, zij zei, wie zei, wat zei. Het is heel normaal dat rijders, vertegenwoordigers van rijders, ouders van rijders verschillende gesprekken hebben in de loop van een jaar.”

“We hebben geen serieuze discussie gehad met Lewis, er was nooit een stoel beschikbaar. Ik ken Anthony Hamilton al vele jaren, hij is een goede vent, een trotse racevader.”

“Het is onvermijdelijk dat wanneer rijders het moeilijk hebben, laten we eerlijk zijn Lewis heeft al twee jaar geen Grand Prix gewonnen, er vragen worden gesteld in de paddock. Er was nooit sprake van enige toezegging.”

“Ik weet niet wie wie vertegenwoordigt of wat, maar met dezelfde achternaam zou je denken dat ze redelijk close zijn. Het is moeilijk te zeggen, maar behalve beleefdheden was er geen specifiek ‘Kan ik volgend jaar voor Red Bull rijden’, tenzij Anthony zelf wilde rijden.”

“Zoals ik al zei, dat is niet ongewoon, er zijn veel rijders, zoals je je kunt voorstellen, waar we in de loop van een jaar van horen.”

Langs de andere kant denkt Horner ook dat ze bij Mercedes niet verrast zouden zijn dat Hamilton zijn licht ging opsteken bij Red Bull.

“Hij is de meest succesvolle rijder aller tijden en heeft sinds 2021 geen Grand Prix meer gewonnen. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om daarachter te komen.”

“Ik betwijfel of ik de enige was bij wie er een vraag werd gesteld. Wat de dynamiek is binnen een bepaalde relatie weet ik niet, daar ben ik niet van op de hoogte, maar het is onvermijdelijk dat er vragen worden gesteld.”

“Er valt niet echt veel meer te zeggen. Er is veel gemaakt van iets tamelijk onschuldigs.”