Max Verstappen na veroveren polepositie sprintrace: “Een goede start van het weekend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het verschil met Lando Norris was slechts 0,093 seconde maar het volstond wel voor Max Verstappen om de polepositie voor de sprintrace te veroveren. Verstappen was na afloop dan ook erg blij met een sterk begin van het raceweekend op de Red Bull Ring.

“Het is geweldig om hier eerste te zijn voor deze fans,” blikt Verstappen na afloop van de sprintkwalificatie terug. “In principe is dit mijn thuis Grand Prix. Het was een positieve dag. We hadden eerder vandaag een probleem met een sensor, maar we konden dat snel oplossen.”

“Het was fijn om in deze auto te rijden. De balans van de auto was meteen goed. Ik kon goed pushen. Natuurlijk maak je wat kleine aanpassingen bij het ingaan van de sprintkwalificatie en alles werkte heel goed. Een goede start van het weekend. We hebben natuurlijk nog veel te doen, maar ik ben blij met vandaag.”

Naast Verstappen zal Lando Norris mee van op de eerste startrij aan de sprintrace beginnen. Verstappen werd gevraagd of hij zich voor de sprintrace zorgen maakte over het klein verschil met Lando Norris.

“We gaan het morgen wel zien,” antwoordde Verstappen. “Ik maak me er niet te veel zorgen over. Ik ga van mijn avond genieten en we gaan het morgen weer proberen. De sprintrace zal ons een indicatie geven van hoe het met de snelheid in de hoofdrace zal gaan. Daar kijk ik naar uit.”