Max Verstappen na vijfde tijd: “Mooi om zoveel fans te zien, snelste ronde moeten afbreken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op het circuit van Zandvoort reed Max Verstappen op vrijdag de vijfde tijd. Volgens Verstappen kon dat ook de snelste tijd geweest zijn, maar in de eerste plaats genoot hij vooral van het publiek dat talrijk aanwezig was.

“Het was echt mooi om alle fans in het oranje te zien en ze plezier te zien hebben op de tribunes,” vertelde Verstappen en zo valt te lezen op zijn officiële website. “En de baan beviel mij ook. Het is best een korte ronde met veel snelle bochten, dus het was echt een leuke dag.”

Volgens Verstappen mogen we ons zeker niet fixeren op zijn vijfde tijd want hij was naar eigen zeggen op weg naar de besttijd.

“Ik denk niet dat het vandaag vanuit onze kant heel representatief was in de korte runs, want al na één ronde verliezen de banden een beetje prestatie en mijn snelste ronde reed ik op een gebruikte set banden,” aldus Verstappen. “Mijn snelle ronde die ik moest afbreken was goed genoeg voor de eerste plek, dus dan hadden we er al wat anders over gepraat.”

Verstappen liet nog weten dat er van vrijdag op zaterdag nog het nodige huiswerk zou gemaakt worden om te zien hoe ze tegen de kwalificatie nog een stuk competitiever kunnen zijn.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021