Max Verstappen na winst in sprintrace: “Een mooi gevecht met Lewis”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Door een erg sterke start tijdens de sprintrace en vervolgens enkele snelle openingsronden is Max Verstappen erin geslaagde de allereerste sprintrace in de Formule 1 te winnen en de polepositie voor de GP van Groot-Brittannië te veroveren.

Tijdens de kwalificatie op vrijdag moest Verstappen Lewis Hamilton met een handvol duizendsten nog laten voorgaan maar tijdens de sprintrace sloeg de Nederlander terug. Op de startgrid sloegen de vlammen uit zijn remmen maar dat weerhield hem er niet van een blitzstart te maken en Hamilton al voor de eerste bocht te passeren.

Vervolgens was het kwestie van een strak tempo aanhouden en de wagen heelhuids richting de finish brengen. Polepositie dus voor Verstappen en een nieuwe tik die Verstappen uitdeelde aan Hamilton, deze keer tijdens diens thuisrace.

“Het is hier lastig om in te halen, maar we hadden een goede start en ik had een mooi gevecht met Lewis in de eerste ronde. Daarna probeerden we ons eigen tempo te rijden, maar je kon zien dat we elkaar aan het pushen waren want aan het eind van de race zaten er veel blaren op de banden,” vertelde Verstappen na de race en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“We moesten dat tot het einde managen, maar desondanks ben ik blij dat we de drie punten hebben gescoord. Het klinkt grappig om dan te horen dat je de pole positie heb gepakt, maar we zijn er tevreden mee en ik denk dat het morgen een spannend gevecht zal worden.”

Verstappen werd vervolgens gevraagd of hij verwacht om ook op zondag tijdens de race te winnen.

“We mogen niks meer aanpassen aan de auto. We zijn snel in de bochten, dus we moeten ervoor zorgen dat we dat morgen weer zijn. De topsnelheid is wel een ding. Na de eerste vrije training kun je geen wijzigingen meer aanbrengen en dat is voor ons nu wat lastiger. Maar, ik denk nog steeds dat we een sterke race kunnen hebben,” besloot Verstappen.