Max Verstappen na zege in Mexico: “Veertien onverwinningen, ongelooflijk!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op redelijk eenvoudige wijze heeft Max Verstappen in Mexico zijn veertiende overwinning van het seizoen behaald, een nieuw record waarmee de tweevoudig F1-kampioen bijzonder blij is.

“Veertien overwinningen, ongelooflijk. Wat een seizoen. Een dubbel podium hier is ook geweldig”, vertelde Verstappen na afloop van de race volgens zijn officiële website. “Het is weer een geweldig resultaat en de snelheid van de auto was weer goed.”

“Die goede start was belangrijk om ervoor te blijven. We zaten op een andere strategie dan de auto’s om ons heen. We hadden natuurlijk de soft banden, dus ik wist dat we op het begin misschien een beetje weg konden rijden. Toen we eenmaal op de medium band reden, had ik een goed gevoel in de auto. We moesten op onze banden letten, omdat het een erg lange stint was op de mediums. Maar het werkte. Ik kon langzaamaan het gat groter maken.”

Door zijn overwinning in Mexico behaalde Verstappen dit seizoen maar liefst veertien overwinningen, een nieuw record dat hij bovendien nog scherper kan stellen.

“Het was tot nu toe een fantastisch jaar,” aldus Verstappen. “Ik geniet er zeker van en we proberen voor nog meer overwinningen te gaan. We hebben nog twee kansen, dus daar gaan we natuurlijk vol voor.”