Hamilton berust in tweede plaats: “Verstappen was gewoon te snel”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Bij Mercedes hoopten ze voor aanvang van de race ongetwijfeld dat ze zouden kunnen meestrijden voor de overwinning maar meer dan Verstappen in het begin van de race van dichtbij volgen zat er niet in. Lewis Hamilton berustte dan ook in zijn tweede plaats, wetende dat Verstappen simpelweg te snel was.

“Ik zat er erg dicht bij tijdens de eerste stint,” vertelde Hamilton na afloop in het parc fermé. “Maar ik denk dat Red Bull gewoon duidelijk te snel was vandaag. Uiteindelijk hadden ze de betere bandenstrategie.”

“Ik ben niet zeker of het bij ons de juiste band was voor de tweede stint,” verwijst Hamilton vervolgens naar de keuze voor de harde bandencompound. “Ik dacht dat we op de zachte band hadden moeten starten, we deden het tegenovergestelde.”

Hamilton reed inderdaad eerst op de medium band om vervolgens over te schakelen naar de harde bandencompound, waarmee hij vervolgens geen bedreiging kon vormen voor Max Verstappen die op de medium band richting de finish reed.

“Het was redelijk oké tijdens de eerste stint maar de harde band was vervolgens niet goed genoeg,” zei Hamilton die ook tijdens de race meermaals over de boordradio zijn beklag had gedaan.

Opnieuw geen overwinning dus voor Lewis Hamilton, die nog maar twee races heeft om dit seizoen te zegevieren en zo zijn reeks van tijdens ieder F1-seizoen waaraan hij deelnam minstens één overwinning te behalen overeind te houden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print