Max Verstappen ook oppermachtig op Spa-Francorchamps: “Ik had een geweldige auto”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nadat Max Verstappen er zaterdag in slaagde om de sprintrace van op de pole te winnen slaagde hij er ook in om de GP van België te winnen van op P6 op de startgrid. Bij de start bleef Verstappen uit de problemen en vervolgens slaagde hij erin om erg vlot de race te winnen.

“Het is in ieder geval een nieuwe startplek om vanaf te winnen, P6,” antwoordde Verstappen na afloop van de race volgens zijn officiële website toen hem werd gevraagd of hij vanaf elke plek op de grid kan winnen. “Ik wist dat we een geweldige auto hadden. Het ging er vooral om, om de eerste bocht te overleven. Ik heb daarom bij de start niet te veel risico genomen.”

“De start was oké, maar ik kon zien dat het allemaal krap ging worden. Voor mij werd er schade gereden. Ik heb zelf ook in die positie gezeten in 2016, dus daar wilde ik uit blijven en dat pakte goed uit. Ik denk dat we alle inhaalacties juist uitgevoerd hebben. In het begin zat ik een beetje vast in de DRS-trein, maar toen Lewis en Charles geen DRS meer hadden, kon ik meteen aanvallen en kon ik meteen naar voren gaan.”

Na zijn eerste pitstop slaagde Verstappen er snel in om op twee ronden tijd twee seconden goed te maken op Sergio Perez. Vervolgens ging Verstappen erg makkelijk voorbij aan zijn Mexicaanse teamgenoot.

“De inlap was best oké en met de outlap heb ik iets meer op de band gepusht. De banden konden het wel hebben. Ik moest vanaf P6 komen en in de eerste stint zat ik een beetje vast en als je eenmaal op kop rijdt, kan je iets meer controleren. In de vrije lucht kon ik mijn eigen tempo rijden. Het was echt een geweldige race,” aldus Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner