Carlos Sainz over aanrijding met Oscar Piastri bij de start: “Hij was iets te optimistisch”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Carlos Sainz was Oscar Piastri bij de start van de GP van België iets te optimistisch. Sainz zijn wagen raakte door de aanrijding ernstig beschadigd en de Spanjaard moest halverwege de race opgeven.

Carlos Sainz startte goed en leek Lewis Hamilton te gaan aanvallen maar uiteindelijk besloot Sainz om zijn positie gewoon te proberen handhaven in de eerste bocht. Oscar Piastri dook met zijn McLaren F1-bolide echter binnendoor aan de binnenkant van de bocht. Sainz zijn wagen raakte ernstig beschadigd en nadat hij ronden lang probeerde te ‘overleven’ besloot Ferrari om Sainz in ronde 23 te laten opgeven.

“Hij viel samen met Lewis aan en ik had mijn manoeuvre richting de eerste bocht eigenlijk afgewerkt,” aldus Sainz. “De apex zat goed en vervolgens was het erg jammer wat er gebeurde, ik denk dat Oscar een optimistisch manoeuvre probeerde te doen.”

“Het is wat jammer wanneer je de voorbije races hier in Spa bekijkt en je weet dat er typische incidenten in de eerste bocht zijn, net zoals deze aanrijding,” vertelt Sainz. “Iedereen daar helemaal aan de binnenkant iets probeert te doen die weet dat hij normaal voor een incident of crash zorgt. Deze keer was het mijn beurt om te incasseren.”

Volgens Sainz had Oscar. Piastri moeten beslissen om in te houden om zo een eventuele aanrijding te vermijden.

“Op een bepaald moment moet je inhouden, hij is de rijder die rechts achteraan zat en ik denk dat hij moest inhouden, niet ik, en me hem in de eerste bocht zou moeten laten passeren, zeker gezien mijn manoeuvre tegenover Lewis dat ik had gedaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner