Max Verstappen ontsnapte in Eau Rouge aan een crash: “Gelukkig was de uitloopstrook er”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op dominante wijze slaagde Max Verstappen erin om van op de zesde plaats de race te winnen maar het scheelde niet veel of Verstappen was in Eau Rouge gecrasht toen hij daar een schuiver maakte.

“De regen trok over het circuit. Van de ene tot de andere ronde regende sterker,” aldus Verstappen. “Ik kwam daar aan en waarschijnlijk regende het iets harder toen ik aankwam in Eau Rouge, ik werd verrast. Het was gladder dan ik dacht dat het zou zijn.”

“Het gebeurde zo snel. Ik probeerde te herstellen, soms lukt dat uiteraard, soms niet. Tegen die snelheid daar word je wel geholpen door de downforce die je wagen daar genereert.”

“Maar het was niet ideaal. We moesten wat spaarzaam zijn maar dat is altijd een combinatie van verschillende dingen die je doorheen de race doet.”

“Het is waarschijnlijk niet de beste plek om zijdelings te gaan maar gelukkig gebeurde dat niet. Met de wijzigingen die daar gedaan zijn heb je iets meer uitloopstrook naast de baan. Maar het is nog altijd geen leuke bocht om een ‘momentje’ mee te maken,” besloot Verstappen.