Max Verstappen op P8 na afbreken kwalificatie: “Dit is erg frustrerend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Aan het einde van Q3 moest Max Verstappen zijn kwalificatie afbreken door een dreigend brandstoftekort. Daardoor moest Verstappen uiteindelijk genoegen nemen met de achtste tijd en dat leidde tot heel wat frustratie.

“Het is erg frustrerend en het zou niet mogen gebeuren. Je hebt voor vijf ronden benzine in de auto en je wil zes ronden rijden, dat klopt natuurlijk niet,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “In de één-na-laatste ronde was ik ook goed op weg, maar het team vertelde mij de ronde af te breken. Toen moest ik echter in de laatste ronde naar binnen komen omdat we te weinig benzine in de auto hadden.”

“Je ziet nu ook dat ik de ronde ervoor gewoon af had moeten maken als je toch weet dat het niet gaat lukken de ronde erna. Maar, op de één of andere manier kwamen we daar pas te laat achter”

“De snelheid zat er goed in en het zag er ook allemaal goed uit. Vooral in deze omstandigheden, dat vind ik wel mooi en dan moet je ook op de limiet gaan. Ik ben op dit moment zeker niet blij. Het is altijd een teamprestatie: ik kan fouten maken en het team kan fouten maken, maar het is nooit acceptabel. Natuurlijk leer je ervan, maar dit is niet goed.”

Verstappen reed dit seizoen al enkele erg sterke inhaalraces die zelfs tot een overwinning hebben geleid. Gevraagd of Verstappen tijdens de GP van Singapore nog zal kunnen zegevieren antwoordt Verstappen als volgt.

“Hier in Singapore wordt het echt een lastig verhaal. Het is een beetje zoals Monaco, want het is hier super lastig om in te halen. Alles wordt heet als je achter een andere auto rijdt,” blikt Verstappen vooruit.

“Je kunt misschien wat doen met de strategie, maar op dit moment ben ik nog niet echt in de stemming om aan de race te denken. Als ik weer in de auto stap zal ik altijd alles geven, maar op dit moment ben ik gewoon gefrustreerd over wat er gebeurd is.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022