Mercedes krijgt boete van 25 000 euro voor ‘piercing’ van Lewis Hamilton

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft een boete van 25 000 euro gekregen voor ‘fout papierwerk’ met betrekking tot Lewis Hamilton. Mercedes had foutief op een formulier aangeduid dat Hamilton in Singapore geen ‘piercings’ zou dragen.

Bij Mercedes vulden ze op een formulier waarbij er aan zogenaamde ‘self scrutineering’ wordt gedaan in dat Hamilton geen juwelen droeg. Op tv-beelden was echter duidelijk te zien dat Hamilton een bepaalde vorm van ‘juwelen’ in zijn neus had zitten. Dit terwijl er een verbod op het dragen van juwelen geldt, tenzij er een medische uitzondering wordt voorgelegd.

De stewards voerden een onderzoek en Mercedes zou geen weet gehad hebben van een ‘medisch probleem’ waarmee Hamilton kampte. Er was immers een probleem met het genezingsproces van zijn huid, meer bepaald rondom de plaats waar normaal zijn piercing in de neus zit. Op medisch advies werd beslist alsnog een ‘stud’ in zijn neus te plaatsen.

Uiteindelijk werd er wat over en weer gecommuniceerd over medische afgevaardigden en werd beslist dat er tegenover Hamilton geen verdere actie ondernomen werd. Wel kreeg het Mercedes F1 team een boete van 25 000 euro voor het foutief invullen van het formulier.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022