Red Bull onthult probleem Max Verstappen tijdens kwalificatie GP van Singapore

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Aan het einde van de kwalificatie werd Max Verstappen plots binnengeroepen terwijl hij bezig was aan een snelle ronde Verstappen schreeuwde zijn ongeloof uit over de boordradio. Het was gissen naar de oorzaak van een eventueel probleem maar teambaas Christian Horner gaf snel na afloop een verklaring.

Verstappen moest binnenkomen omdat het volgens de regels verplicht is om na afloop van de kwalificatie steeds een brandstofstaal van minstens een liter af te kunnen geven. Dat zou anders niet te lukken en een diskwalificatie dreigde anders voor de Nederlander.

Volgens Horner werd Verstappen zijn wagen maar voor een vijftal ronden getankt. De baan werd snel beter en Verstappen leek zich in een ideale positie te bevinden om met zijn ultieme ronde voor de pole te kunnen gaan maar doordat hij bezig was aan zijn zesde ronde moest deze afgebroken worden.

“Ik denk dat het een miscalculatie van ons als team was,” vertelde Horner tegenover het Nederlandse ‘Viaplay’. “We tankten de wagen voor vijf ronden en omdat het circuit zo snel verbeterde kregen we nog een kans op een extra ronde, hij was dan ook perfect geplaatst.”

“Het is echter cruciaal om een brandstofstaal af te kunnen geven, dit was dan ook een erg moeilijke call om te maken, zeker wanneer je zo’n tweeënhalve seconde aan het verbeteren bent.”

“Wanneer je geen brandstofstaal geeft dan moet je vanuit de pitlane starten. Het is frustrerend maar onze wagen beschikt over een erg goede snelheid, Checo heeft een fenomenale prestatie neergezet. De pole missen met slechts twee honderdsten is ongelooflijk.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022