Mercedes bij de stewards geroepen voor foutief ‘zelfscrutineering-formulier’ Lewis Hamilton

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De stewards in Singapore hebben verantwoordelijken van Mercedes bij zich geroepen voor een mogelijke inbreuk op ‘zelfscrutineering’.

De scrutineering in de Formule 1 gebeurt niet meer volledig door technisch afgevaardigden van de FIA, deels moeten de teams ook een soort ‘zelfscrutineering’ doen. Daarbij lijkt Mercedes in de fout te zijn gegaan wat betreft Appendix L, Chapter III van het sportief reglement.

Deze regel gaat meer bepaald over de uitrusting van de rijders, meer bepaald helmen, brandwerende kledij, het HANS-systeem, veiligheidsgordels, maar ook over het dragen van juwelen.

Het wordt nu uitkijken of het inderdaad een inbreuk is op het vlak van het dragen van juwelen, een onderwerp waarover dit jaar al veel commotie ontstond. Hamilton weigerde aanvankelijk zijn juwelen en piercings uit te doen. Uiteindelijk gehoorzaamde Hamilton toch en werden de F1-piloten er nogmaals op gewezen dat er streng zou toegekeken worden of de desbetreffende regel werd nageleefd.

Er zou sprake zijn van het foutief invullen van een formulier, mogelijk gaf Mercedes een neuspiercing van Hamilton niet aan. Toen Toto Wolff werd gevraagd naar de kwestie antwoordde hij tegenover ‘Sky Sports F1’: “Wat piercings enzovoort betreft ben ik de tel kwijt, laat ons zien wat de stewards zeggen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print