GP van Singapore: Charles Leclerc wint spannende strijd om de pole, problemen voor Max Verstappen?

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc heeft op het Marina Bay Circuit een erg spannende strijd om de polepositie voor de GP van Singapore gewonnen. Een vreemd slot was er voor Max Verstappen die aan het einde van de kwalificatie plots werd binnengeroepen door het team omwille van vermoedelijk een probleem met de wagen.

Voor het eerst sinds 2019 mochten de F1-piloten op het Marina Bay Circuit nog eens voluit gaan in hun strijd voor de polepositie. De rijders kregen daarvoor verraderlijke omstandigheden voorgeschoteld want de baan lag nat van de regen. Heel wat rijders gingen dan ook in de fout maar gelukkig zonder ernstige gevolgen.

Weinig verrassingen in Q1 maar in Q2 zagen we wel een grote verrassing want George Russell sneuvelde met een elfde tijd. De jonge Brit was slechts 0,006 seconde te traag maar het contrast met de tweede tijd van Lewis Hamilton was groot. Ook beide Aston Martin-rijders sneuvelden na een gok op slicks.

Charles Leclerc reed in Q2 de snelste tijd maar het was vooral uitkijken of ook de toppers tijdens het allesbeslissende kwalificatiegedeelte op droogweerbanden zouden overschakelen.

Bij het begin van Q3 zagen we acht van de tien rijders meteen op slicks de baan op gaan. De rondetijden doken naar beneden en we zagen de ene na de andere rijder een besttijd noteren. Met nog drie minuten op de klok was het Lewis Hamilton die de snelste tijd liet noteren en zo mogelijk op weg leek naar een sensationele eerste polepositie van het seizoen.

Tijdens het absolute slot van de kwalificatie kregen we een superspannende strijd om de pole waarin de rondetijden echt met seconden naar beneden gingen.

Een erg vreemd slot van de kwalificatie was er voor Max Verstappen die helemaal aan het einde werd binnengeroepen door het team. Verstappen schreeuwde het uit over de boordradio maar gehoorzaamde wel en moest genoegen nemen met de achtste plaats. Een probleem bij Verstappen zijn wagen?

Uiteindelijk was het Charles Leclerc die de polepositie wist te veroveren. Leclerc was slechts 0,022 seconde sneller dan Sergio Perez en ook Lewis Hamilton moest op de derde plaats slechts een handvol duizendsten toegeven. Met zo’n kleine verschillen belooft ook de race erg spannend te worden want ook dan is er kans op regen.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022