Red Bull dreigt met gerechtelijke stappen tegen Mercedes en Ferrari: “Dit zijn lasterlijke uitspraken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De uitlatingen van Mercedes en Ferrari richting Red Bull rond het overschrijden van het budgetplafond schieten bij Red Bull-teambaas Christian Horner duidelijk in het verkeerde keelgat. In die mate zelfs dat er met ‘gerechtelijke stappen’ gedreigd wordt.

Red Bull en Aston Martin zouden vorig jaar het budgetplafond van 145 miljoen dollar niet gerespecteerd hebben, zo wordt althans op basis van bronnen bericht door diverse media.

Meteen stond de F1-paddock onder hoogspanning want als dat daadwerkelijk het geval was, wat zouden dan de gevolgen zijn? Vanuit Mercedes en Ferrari werd er meteen ook stevig uitgehaald richting Red Bull maar daar halen ze nu op hun beurt stevig uit naar de concurrentie.

“Tenzij die uitspraken worden ingetrokken zullen we ernstig bekijken welke mogelijke stappen we kunnen ondernemen, welke opties we hebben,” reageerde een gepikeerde Christian Horner.

“Het is compleet onaanvaardbaar om zo’n uitspraken te doen, ze zijn lasterlijk voor het team, voor de merken en zelfs de Formule 1.”

Christian Horner vraagt zich ook af hoe het cijfermateriaal ‘gelekt’ is, vooral omdat het erg vertrouwelijke gegevens zijn.

“Het is een private mededeling tussen het team en de FIA,” aldus Horner. “Dus hoe kan een ander team de details van onze cijfers kennen? Hoe kan een team weten of een ander team de regels niet respecteert?”

“We weten zelf niet eens of we in overtreding zijn. Dat weten we pas volgend week, dit tot alles is afgerond.”

“We hebben in maart onze cijfers meegedeeld, we staan volledig achter wat we hebben ingediend en dat we binnen het budgetplafond gewerkt hebben.”

“Uiteraard moeten onze cijfers goedgekeurd worden door een auditor en uiteraard is die van ons één van de grote drie. Vervolgens ondergaat het een intens proces van de FIA.”

Horner laat vervolgens verstaan dat er uiteraard altijd discussiepunten kunnen zijn over wat wel en niet onder bepaalde cijfers en het budgetplafond hoort te vallen. Horner zegt echter dat hij vertrouwen heeft in alles en dat ze binnen het budgetplafond zijn gebleven.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022