GP van Singapore: derde oefensessie: Charles Leclerc snelste in de regen

Ferrari
Ferrari

Op een nat Marina Bay stratencircuit heeft Charles Leclerc in zijn Ferrari de snelste tijd gereden. Gedurende zo’n half uur werd er omwille van de regen niet gereden. Mogelijk verstoort die regen ook de kwalificatie.

Door de regen moest de safety car het stratencircuit van Marina Bay eerst verkennen alvorens er al dan niet goedkeuring zou worden gegeven om te rijden. Uiteindelijk werd besloten dat de oefensessie op het oorspronkelijk geplande uur zou aangevat worden maar dat de pitlane gesloten bleef.

Het kwam er dus in feite op neer dat gewoon het tijdsschema gevolgd werd maar pas halverwege de oefensessie ging het licht eindelijk op groen. Pierre Gasly, ofwel ‘Pierre Splash-ly’, was de eerste rijder die een nat Marina Bay ging verkennen.

Geleidelijk aan werd het droger en werd er ook omgeschakeld naar intermediates. Daarmee gingen ook de rondetijden naar beneden.

Uiteindelijk was het Charles Leclerc die de snelste tijd liet neerzetten, ruim een halve seconde sneller dan Max Verstappen die de tweede tijd reed. Afwachten wat de omstandigheden tijdens de kwalificatie zullen zijn.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022