Max Verstappen over nieuwe F1-bolides in 2022: “Het zal zoals in 2015 zijn, maar of ze mooi zijn interesseert me niet”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Max Verstappen denkt dat de nieuwe F1-bolides in 2022 moeilijk te besturen zullen zijn omdat ze veel minder grip zullen genereren. Hij vergelijkt het met de F1-bolides uit 2015, zijn debuutjaar in de F1.

Volgend jaar gaan de regels in de Formule 1 helemaal op de schop en in dit geval betekent dat ook dat de wagens een hele gedaanteverandering zullen ondergaan. De bolides zullen trager zijn, vooral door het feit dat ze minder grip genereren en dat zou er moeten voor zorgen dat het spektakel op de baan erop vooruit gaat.

Op de vraag of hij denkt dat de nieuwe bolides bij hem zullen passen kan de jonge Nederlander geen pasklaar antwoord geven, maar hij denkt dat de hoeveelheid grip vergelijkbaar zal zijn met de wagen waarmee hij zijn debuut maakte in 2015. 

 “Ik heb die nieuwe auto natuurlijk nog niet gereden, dus dat kan ik nog niet beantwoorden,” aldus Verstappen op zijn officiële website ‘verstappen.com.’ “Maar we weten we wel dat de auto’s een stuk langzamer zullen zijn. Ik heb begrepen dat die ook heel andere rijeigenschappen zal hebben.” 

“De motoren blijven hetzelfde, dus met hetzelfde of meer vermogen en minder grip, zal het niet eenvoudig worden. We gaan het zien. Ik denk dat het terug gaat naar de griplevels van 2014 of 2015, dus dat is een grote verandering.”

Of hij de nieuwe auto mooi zal vinden of niet is volgens Verstappen niet echt aan de orde, het belangrijkste vindt hij dat het racen er op vooruit zal gaan.

“Ze zullen er heel anders uitzien. Maar het belangrijkste is, en dat hopen we allemaal, dat het racen erop vooruit gaat. Dat is wat de fans mooi zullen vinden,” besluit Verstappen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022