Nikita Mazepin maakt zich geen zorgen: “Ik heb nog tijd, ik zit nog jaren in de F1”

Haas F1 team
Haas F1 team

Ondanks zijn problematische eerste twee raceweekends in de Formule 1 maakt Nikita Mazepin zich helemaal geen zorgen over de vele fouten en spins die hij tot dusver maakte. Mazepin heeft naar eigen zeggen nog tijd om te leren want hij zal nog jarenlang in de F1 aanwezig zijn.

“Het is een grote en steile leercurve,” aldus Mazepin tegenover ‘motorsport.com’ eerder deze week. “Het is een compleet andere raceklasse dan waarin ik tot dusver heb gereden. Ja, het is veeleisend.”

“Het is zeer belangrijk om te blijven leren. Momenteel is het een curve die omhoog gaat maar er is veel werk dat moet verricht worden.”

“Ik weet dat het intens is, maar de twee kwalificatiesessies die we tot dusver hadden waren redelijk hectisch. Er was minder tijd en er gebeurden heel wat dingen.”

Mazepin maakte tijdens de eerste twee raceweekends van het seizoen heel wat foutjes en spins, iets dat hem bij de fans de bijnaam ‘Mazespin’ heeft opgeleverd. Volgens Mazepin vallen zijn fouten en spins toe te schrijven aan het feit dat hij nog niet goed de limieten van de wagen heeft kunnen leren kennen.

“Ik ben er zeker van dat ik enkele jaren in de F1-paddock zal doorbrengen dus ik moet niet beginnen panikeren,” aldus een zelfzekere Mazepin. “Het is een geleidelijke opbouw waarop ik me moet focussen en dat doe ik ook.”

“Je kan veel meer verliezen door te hard te pushen en het opzoeken van de muren dan door enkele tienden te vinden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023