Toto Wolff: “F1-seizoen 2022 kan uitdraaien op een anticlimax”

Daimler Media
Daimler Media

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat weten dat hij vreest dat het seizoen 2022 wel een zou kunnen uitdraaien op een anticlimax, ondanks alle grote veranderingen die in de sport op til staan.

Volgend jaar gaan de regels van de Formule 1 op de schop en dat heeft zoals altijd als doel om de spanning en het spektakel op de baan te verhogen. De vorige keer dat dit gebeurde heeft dat echter geresulteerd in een bijna ongeziene dominantie van een enkel team, namelijk Mercedes.

Maar ondanks het feit dat ze de kampioenschappen aan elkaar geregen hebben bij Mercedes zijn ze er bij Mercedes klaarblijkelijk niet gerust in want teambaas Toto Wolff waarschuwt voor een soortgelijk scenario, maar daarmee wil hij niet gezegd hebben dat zijn team verder zal domineren. 

De twee eerste races van het huidige seizoen hebben aangetoond dat Red Bull Mercedes heeft bijgebeend zonder grote aanpassingen in de regelgeving.

“We hebben het altijd gezegd en het is gewoon heel logisch: als je de regels handhaaft, zal het veld naar elkaar toegroeien”, vertelde Wolff.

“Voor de koplopers wordt de winst gewoon steeds kleiner, zelfs met meer inspanning. Op een gegeven moment zullen de andere teams de steile vormcurve voortzetten, en dan heb je convergentie.”

“De upgrades van dit jaar zijn beperkt gebleven tot aerodynamische aanpassingen. De invoering van een budgetplafond betekent dat de teams zich moeten concentreren op de ontwikkeling van de meer radicale veranderingen van volgend jaar.”

Wolff voorspelt dan ook een heruitgave van de situatie in 2014, toen er overgeschakeld werd naar hybride-technologie en de dominantie van Mercedes begon.

“Ik garandeer dat we volgend jaar een situatie zullen hebben met een wijd verdeeld veld,” voorspelde Wolff. “Misschien zal Mercedes dan niet vooraan staan, maar we zullen terug zijn bij de vorige situatie.”

Maar voor hij zich zorgen maakt over 2022 moet hij eerst nog afrekenen met de rivalen voor dit seizoen, namelijk Red Bull.

 “We lopen op dit moment achter op Red Bull, op alle vlakken van de wagen. We doen er alles aan om  te strijden tegen wat wij denken dat een beter Red Bull-pakket is.”

“Als alles netjes verloopt en iedereen foutloos blijft, staan we twee tienden achter Max op de grid en niet vooraan”, zei hij over de kwalificatie van vorige week. Hamilton eindigde toen echter op pole.

“In de sport loopt alles altijd anders. Lewis toverde echt een superronde uit zijn hoed en daarom stond hij vooraan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023