Max Verstappen over samenwerking met Ford: “Belangrijk nu te starten om in 2026 klaar te zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen denkt dat het aankondigen van de nieuwe samenwerking met Ford, drie jaar voor de komst van het merk, belangrijk is om tegen 2026 helemaal klaar te zijn.

Tijdens de voorstelling van de nieuwe RB19 vrijdag in New York werd ook bekendgemaakt dat Ford een terugkeer zal maken naar de Formule 1, dit in een samenwerking met Red Bull Power Trains. Vanaf 2026 zullen we de legendarische ‘Blue Oval’ terugzien in de Formule 1 en Max Verstappen vindt dat er geen tijd mag verloren gaan om binnen drie jaar helemaal klaar te zijn.

“Om die samenwerking op te bouwen en helemaal klaar te zijn in 2026, want we weten dat dat een belangrijk jaar is, is het goed dat we nu al beginnen,” aldus de wereldkampioen tegenover de verzamelde pers.

Vorig seizoen leek het er lang op dat Porsche zou gaan samenwerken met Red Bull vanaf 2026 maar die gesprekken liepen spaak in september. Daarna begonnen de gesprekken met Ford, Christian Horner en Helmut Marko hielden daar ook Max Verstappen van op de hoogte.

“Uiteraard heb ik met Christian en Helmut gesproken,” gaat Verstappen verder. “Ik wist ook een aantal maanden geleden al dat het serieus begon te worden.”

“Dan moet je wel nog een overeenkomst proberen samen te stellen. Maar ik moet zeggen, eens je je wil toewijden en je er enthousiast over bent, kan je snel tot een akkoord komen.”

“Ze zijn een grote naam in de sport, ik denk dus dat het niet moeilijk was om iemand te overtuigen hoe fijn het zou zijn om hen erbij te hebben.”

Het enthousiasme dat momenteel rond de terugkeer van Ford naar de Formule 1 hangt is ook belangrijk voor beide partijen aldus Verstappen. 

“Hun manier van denken, prestaties, betrokkenheid. Ze zijn allemaal erg enthousiast en je moet iedereen enthousiast hebben voor het project.”

“Ik denk dat het daarom geweldig is dat ze aan boord zijn en ze hebben in het verleden laten zien dat ze echt een groot merk in de sport zijn. Dus ik twijfel er niet aan dat we dat kunnen voortzetten.”