Sebastian Vettel: “Ik heb veel geleerd uit mijn periode bij Aston Martin”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Sebastian Vettel laat in de podcast ‘Beyond the Grid’ weten dat hij veel geleerd heeft uit zijn laatste twee seizoenen bij Aston Martin, seizoenen waarin hij er niet in slaagde om een race te winnen.

Tijdens het eerste deel van zijn carrière liep het voor Sebastian Vettel allemaal op rolletjes, van die eerste zege bij Toro Rosso tot de vier opeenvolgende wereldtitels bij Red Bull tussen 2010 en 2013. Ook zijn overstap naar Ferrari in 2015 begon aanvankelijk veelbelovend maar het sprookje om in de voetsporen van Michael Schumacher te treden bij de legendarische Italiaanse renstal eindigde in mineur.

Na een pijnlijke vechtscheiding met Ferrari besliste hij in het Aston Martin-project van Lance Stroll te stappen maar na twee jaar, en een magere oogst, besliste Vettel aan het einde van vorig jaar om er de brui aan te geven. Maar die jaren zonder overwinning bij Aston Martin hebben hem naar eigen zeggen een aantal dingen geleerd.

“Je zou kunnen zeggen dat ik tijdens de laatste twee jaren veel geleerd heb met als reden dat ik geen races kon winnen omdat de auto niet goed genoeg was.”

“Dat is nu eenmaal de natuur van onze sport die je, als je vooraan rijdt, op een bepaalde manier negeert omdat het je niet raakt. Als je altijd in een erg competitieve auto gezeten hebt in de voorhoede, dan zie je niet wat er gebeurd in de achterhoede, terwijl de inspanningen van de teams en de rijders daar waarschijnlijk even groot zijn.”

“De inspanning is even groot maar niemand heeft het erover en het krijgt minder aandacht.”

“Het heeft me veel geleerd om te begrijpen dat als de dingen niet zo gaan, en dat zou ook kunnen in het grotere geheel, dat het een heel andere tijd in de Formule 1 had kunnen zijn en dan zouden de verwachtingen ook anders geweest zijn.”

“Dus ik denk dat veel afhangt van de positie waar je altijd rondhangt op de grid. Ik geloof ook dat je je een weg naar voor kan vechten en je een plaats vooraan verdient.”

“Maar het is ook zo dat de jongens die zich op de tiende, twaalfde, vijftiende plaats bevinden geen idioten en zijn en dat ze races zouden winnen als ze in de juiste auto zouden zitten.”

“Dus dat zou wel mooi zijn om te zien in onze sport dat het veld wat dichter bij elkaar zou kunnen komen, dan zou je meer rijders zien vechten voor overwinningen en podia.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print