Max Verstappen overweegt deelname 24u van Le Mans samen met zijn vader

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Momenteel is Max Verstappen honderd procent gefocust op de Formule 1 maar hij geeft aan dat de 24 uur van Le Mans toch een race is die in zijn achterhoofd blijft zitten.

In het verleden heeft de Red Bull-rijder al eens laten uitschijnen dat hij zijn kans wel eens wil wagen in de legendarische uithoudingsrace op het Circuit de la Sarthe. Zijn voorkeur zou dan ook gaan naar een line up samen met zijn vader.

“Ja, we praten er wel een beetje over”, zei Verstappen daarover volgens ‘motorsport.com’. “De hypercar komt er nu aan, maar er zijn nog meer deelnemers nodig om volledig gesetteld te zijn.”

“Ik denk dat het nog een paar jaar nodig heeft om echt een beetje een meer goed beeld te krijgen van wat ik eventueel in Le Mans wil gaan doen.”

“Het is iets wat ik in de toekomst zeker zou willen doen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als ik dat samen met mijn vader kan doen.” 

Dit jaar bestaat de nieuwe hypercar-klasse uit het fabrieksteam van Toyota en Glickenhaus als privé-team. Maar de komende jaren stappen met onder andere Peugeot en Ferrari nog grote namen in. 

Jos Verstappen schreef de 24u van Le Mans in 2008 al eens op zijn naam in de LMP2-klasse. Een jaar later stond hij er voor de laatste keer aan de start als rijder voor het fabrieksteam van Aston Martin in de LMP1-klasse en moest hij zich samen met teamgenoten Anthony Davidson en Darren Turner tevreden stellen met een dertiende plaats.  

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022