“Pierre Gasly verdient het om terug te keren naar Red Bull … maar ik zie het niet gebeuren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Fransman Pierre Gasly is ook dit jaar bezig aan een bijzonder sterk F1-seizoen. Gasly reed dit seizoen al heel wat ijzersterke races en behaalde zo ook heel wat kostbare punten. Tijdens de voorbije race in Mexico finishte Gasly als vierde en hield hij beide Ferrari’s achter zich.

Ook Jenson Button is onder de indruk van de prestaties van Pierre Gasly. Volgens Button verdient Gasly het zelfs om terug te keren naar het Red Bull F1 team.

“Hij heeft geen fouten gemaakt, hij doet gewoon zijn ding zoals het moet,” vertelt Jenson Button.

“We zien hem nooit op tv omdat hij op de vierde plaats een eenzame race rijdt, voor beide Ferrari’s, wat echt indrukwekkend is.”

“Ferrari presteert dit seizoen een heel stuk beter dan vorig jaar, ze hebben heel wat progressie geboekt, maar er is Pierre Gasly in de AlphaTauri voor hen.”

Ook vorig jaar presteerde Gasly ijzerstek en er gaan steeds meer stemmen op dat Gasly eventueel naar Red Bull Racing zou moeten terugkeren. Jenson Button gelooft echter niet dat dit zal gebeuren.

“Het probleem is dat ik hem niet opnieuw bij Red Bull zie,” aldus Button. “Ik denk dat hij eind volgend jaar enkele mogelijkheden zal hebben maar waar moet hij naartoe gaan? Alpine misschien, omdat je echt voor een constructeur wil rijden, daarbij moet je zitten.”

“Alpine bevindt zich momenteel misschien achter AlphaTauri maar een constructeur is beter voor de toekomst. Dat zou toch moeten want zij beschikken over het geld om het te doen,” besluit de wereldkampioen van 2009.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022