Max Verstappen: “P4 is niet wat ik wil maar ik gun het Hulkenberg”

Max Verstappen moest tijdens de kwalificatie genoegen nemen met de vierde plaats, dit terwijl hij de derde plaats op de startgrid had vooropgesteld.


Verstappen wist op voorhand dat de polepositie en de eerste startrij bijna zeker naar Mercedes zouden gaan. De derde plaats was dan ook zijn doel en tijdens Q2 slaagde hij erin om op de hardere bandensoort zich te kwalificeren voor Q3.

“We hebben wat anders geprobeerd en gelukkig kwamen we door Q2″, zo valt te lezen op de website van Verstappen.”Een vierde plek is niet helemaal zoals we wilden, maar je kan duidelijk zien dat Racing Point de deze week een stap heeft gezet. Dan is het natuurlijk wel mooi dat Nico die derde plek pakt. Hij zou eigenlijk sowieso al deel van het veld uit moeten maken en ik hoop dat dit ervoor zorgt dat hij voor volgend jaar een stoeltje weet te bemachtigen.”

De race zal Verstappen op de harde band aanvatten en het wordt dan ook uitkijken of de Nederlander bij de start zijn positie kan handhaven.

“Ik hoop dat ik een goede start heb. De harde band van dit weekend was vorige week de nog medium, dus ik verwacht dat het vergeleken met de rest van de top tien nog meevalt,” aldus Verstappen.

“Natuurlijk verlies je bij het wegkomen wat, maar ik denk dat het de betere band is voor de eerste stint. We zijn ook afhankelijk van het feit of er een safety car komt, maar het is in ieder geval wat anders dan hetgeen dat de rest om me heen doet. We gaan het zien of we het dan morgen ook beter kunnen doen.”
a:0:{}
Lewis Hamilton laat aan ‘Autosport’ weten dat de plannen van Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff geen invloed zullen hebben op zijn eigen toekomstplannen.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen