Nico Hulkenberg verovert P3 op de grid: “Dit is een knotsgekke week!”

Tijdens zijn tweede raceweekend als invaller bij Racing Point is Nico Hulkenberg erin geslaagd om de derde plaats op de grid te veroveren. ‘Best of the rest’ achter beide Mercedes-rijders, van een comeback gesproken.


“Ik ben een beetje verrast om hier te staan,” vertelde Hulkenberg na afloop. “Ik heb uiteraard een grote lach op mijn gezicht, maar tegelijkertijd besef ik ook dat de race pas morgen is.”

“De voorbije week was te gek voor woorden, de voorbije zeven of acht dagen, ik weet het zelfs niet meer. Het was super om terug te kunnen keren maar vervolgens een teleurstelling dat ik op zondag niet kon racen. Het waren extremen.”

Nadat hij zich vorig weekend nog grotendeels moest aanpassen aan zijn nieuwe omgeving en nieuwe F1-bolide verloopt alles voor Hulkenberg dit weekend een heel stuk vlotter en beter.

“Dit weekend in de wagen voelt veel beter, ik ben beter voorbereid,” aldus Hulkenberg.

“We hebben na deze kwalificatie echter geen redenen om te juichen. Morgen is de grote dag.”

De race op zondag zal voor Hulkenberg alvast een serieuze fysieke uitdaging ook worden. Het zal voor de Duitser immers zijn eerste F1-race sinds lang worden en dat is toch steeds wennen voor het lichaam.

“Het zal me zeker belasten, zeker nadat ik vorige week niet heb kunnen racen,” aldus Hulkenberg. “Ik heb de emoties van de start enzovoort nog niet doorstaan en dit is ook nog steeds een nieuwe wagen voor mij.”

“We zullen echter doen wat we kunnen. Ik probeer zo snel mogelijk te leren en probeer de wagen te plaatsen waar hij thuis hoort!”


a:0:{}
Ferrari-rijder Sebastian Vettel is tijdens de GP van Spanje tot ‘Driver of The Day’ verkozen en dat deed bij sommigen de wenkbrauwen fronsen. Is de Duitser terecht tot ‘Driver of The Day’ verkozen?
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner