Max Verstappen pleit voor meer grindbakken als duidelijke baanlimieten

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Max Verstappen laat weten dat er een oplossing moet komen voor de regelgeving omtrent de baanlimieten. Als oplossing denkt hij aan meer grindbakken om de limieten van de baan duidelijk af te bakenen.

Vorig weekend werd Max Verstappen twee keer gestraft voor het overschrijden van de baanlimieten. Tijdens de kwalificatie zag hij om die reden een snelle ronde afgekeurd en tijdens de race werd zijn snelste ronde geannuleerd.

Dr. Helmut Marko riep al eerder op dat de regels duidelijker moeten en ook Max Verstappen sluit zich aan bij zijn baas. Een van de problemen ligt bij het feit dat veel circuits zowel F1-races als MotoGP races organiseren en ze moeten voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van beide sporten.

 “Ik denk dat we een oplossing moeten vinden”, zei Verstappen. “Natuurlijk begrijp ik dat we op sommige circuits samen met de MotoGP racen, en natuurlijk willen zij een beetje andere kerbs dan wij graag willen.”

“Maar ik denk dat we nog steeds een middenweg moeten vinden die voor beide werkt.”

“Met onze bochtensnelheden kunnen we het hele circuit misbruiken door de grip die we met de auto’s hebben, waardoor het soms moeilijk is om de limieten van het circuit goed in te schatten.”

“Maar van mijn kant denk ik dat we moeten proberen om op sommige plaatsen wat meer grind terug te leggen.”

“Natuurlijk is het soms niet wat de circuits willen, want als je circuitdagen hebt en mensen gaan van de baan, dan komt het grind op het circuit, dat moeten ze schoonmaken en dat kost allemaal geld om het weer terug te plaatsen.”

“Maar ik denk dat het soms een beetje verwarrend is, ook van buitenaf, omdat je op sommige plaatsen op de kerbs rijdt en op andere plaatsen met een witte lijn wordt gecontroleerd.”

“Ik denk dat we het een stuk beter kunnen maken door ervoor te zorgen dat er een soort harde grens is als je eraf gaat, een kerbstone of wat dan ook.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021