Toto Wolff onthult: “Red Bull heeft 100 medewerkers van Mercedes benaderd”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Eerder deze week liet Red Bull weten dat het opnieuw vijf medewerkers van Mercedes heeft aangetrokken die overstappen naar de Red Bull Powertrains divisie die de Honda F1-motoractiviteiten zal verder zetten. Maar het gaat veel verder dan dat, volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft Red Bull ruim 100 medewerkers van Mercedes benaderd.

“Het is redelijk voor de hand liggend dat wanneer je een motorfabriek in Groot-Brittannië wil opzetten dat er slechts één plaats is om personeel te rekruteren en dat is bij ons,” aldus Toto Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’. “Ze staan voor een enorme berg die ze moeten zien op te klimmen.”

“Ik denk dat ze ongeveer 100 medewerkers benaderd hebben en ze hebben er zo’n vijftien aangetrokken. We hebben zo’n 900 medewerkers en wanneer je er dan zo’n vijftien verliest is dat redelijk normaal.”

“Maar ze willen vooral personeel dat de motoren kan produceren, ze zijn niet echt op zoek naar personeel voor de prestaties te verbeteren. Ik denk dat ze hun motorafdeling willen opbouwen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021