Max Verstappen reageert gepikeerd op geruchten: “Nee, ik ga in 2025 niet naar Mercedes, heb je dat niet begrepen?”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije weken waren er geruchten dat Max Verstappen aan het nadenken was over een overstap van Red Bull naar Mercedes in 2025. In de aanloop naar de GP van Oostenrijk heeft Verstappen nu op erg duidelijke wijze gereageerd op de geruchten en deze naar de prullenmand verwezen.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft de voorbije maanden meermaals laten uitschijnen dat hij maar al te graag Max Verstappen als vervanger van Lewis Hamilton in het team wil. Eerder deze week liet Mercedes CEO Ola Kallenius ook nog verstaan dat “Verstappen er goed zou uitzien in het zilver’.

Max Verstappen reageerde op donderdag tijdens de persconferenties voorafgaand aan het raceweekend op de Red Bull Ring op de vele berichten en geruchten die hem aan een overstap naar Mercedes linken.

“Ik denk dat ik het eerder gezegd heb. Ik bedoel, natuurlijk wordt er door de mensen gepraat,” aldus Verstappen. “Maar het belangrijkste is dat we gewoon een zeer competitieve wagen voor de toekomst hebben. Momenteel ligt het uiteraard zeer dicht bij elkaar, maar we werken ook zeer goed als team en proberen te verbeteren.”

“En zeker en vast, ik heb het al gezegd met het team, we werken en focussen ons op volgend jaar en proberen opnieuw competitief te zijn.”

Max Verstappen werd vervolgens op de man af gevraagd om met ‘ja’ of ‘nee’ te antwoorden op de vraag of hij in 2025 voor Red Bull zal rijden.

“Heb je dat nog niet kunnen besluiten uit mijn antwoord op de vorige vraag?” repliceerde Verstappen. “Oké, ja, maar dat is wat ik heb gezegd. We werken al aan de wagen van volgend jaar, zoals ik gezegd heb.”

“Ik denk dat wanneer je je daarop focust, dat het betekent dat je voor dat team zal racen.”