Pierre Gasly door Alpine F1 team officieel bevestigd als rijder voor 2025

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het Alpine F1 team heeft officieel bevestig dat Pierre Gasly ook volgend jaar voor het team zal racen. Eerder raakte al bekend dat teamgenoot Esteban Ocon eind dit seizoen het team zal verlaten.

Dit jaar bestaat het rijdersduo bij Alpine nog uit een volledig Franse line-up maar volgend jaar komt daar verandering in. Ocon verlaat het team maar Pierre Gasly zal ook komend jaar nog voor het Alpine F1 team racen. Gasly is uiteraard erg blij met zijn contractverlenging maar ook Alpine-teambaas Bruno Famin is zeer blij.

“De verlenging van Pierre zijn contract bij het team zorgt voor veel vreugde,” aldus Alpine-teambaas Bruno Famin. “Hij is een rijder met enorm veel ervaring in de Formule 1 en hij blijft op de baan een enorm potentieel tonen.”

“Voor Alpine als merk is hij een geweldig ambassadeur en daarom kijken we er naar uit om onze samenwerking verder te zetten.”

Volgens Famin is het nu een kwestie van hard verder werken aan het huidig seizoen en de huidige wagen, al ligt de focus uiteraard ook op volgend jaar.

“We hebben grote ambities dit seizoen en we willen ongelooflijk hard werken om deze doelstellingen te behalen,” aldus Famin. “We zullen onze tijd nemen om Pierre zijn teamgenoot te bepalen, we hebben verschillende mogelijkheden.”

Volgens de laatste berichten zou Carlos Sainz op het verlanglijstje van Alpine staan. Daarnaast zouden ook Mick Schumacher en Alpine-reserverijder Jack Doohan kans maken.