Lewis Hamilton: “We zijn nog enkele races verwijderd van een overwinning”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team lijkt de voorbije weken een mooie stap vooruit te hebben gezet. George Russell en Lewis Hamilton mengen zich steeds nadrukkelijker in de strijd vooraan, al zal het volgens Hamilton nog wel enkele races duren alvorens Mercedes eventueel een race zal winnen.

De resultaten van de voorbije races zijn bemoedigend. Met een polepositie voor George Russell in Canda en ook een supersnelle start van diezelfde Russell in Spanje deden ze aan het begin van de races mee voor de overwinning. Uiteindelijk finishten Hamilton en Russell allebei een keer op het podium.

Volgens Lewis Hamilton is de progressie bij Mercedes duidelijk merkbaar en uiteraard zou hij graag tijdens zijn laatste seizoen bij Mercedes het team nog eens willen belonen en bedanken met een overwinning.

“Het zou mooi zijn,” antwoordde Hamilton op de vraag hoe belangrijk het zou zijn om tijdens zijn laatste seizoen bij Mercedes een race te winnen. “Maar ik denk, gezien waar we vandaan komen, gewoon al consistent zijn en ervoor zorge dat we het team meer punten kunnen laten behalen en naar boven kunnen brengen in het kampioenschap, ons doel hoort te zijn.”

“Laat ons momenteel gewoon proberen om meer consistente raceweekends te hebben en we zullen zien. Maar we bevinden ons momenteel nog niet in een positie waarin we voor overwinningen kunnen strijden.”

Canada had volgens Hamilton een mogelijke overwinning voor Mercedes kunnen zijn, de komende races zijn volgens de zevenvoudig wereldkampioen eerder in het voordeel van Red Bull en McLaren, maar de komende races hoopt hij samen met Mercedes bijkomende vooruitgang te boeken en vervolgens mee te strijden voor een overwinning.

“Je zou kunnen zeggen misschien in Montreal … Ik bedoel, George had die race misschoen moeten winnen, maar mocht ik gekwalificeerd hebben waar ik vond dat het potentieel lag dan kon ik het ook. We zullen zien wat de komende races brengen.”