Aston Martin bevestigt Lance Stroll voor ‘2025 en daarna’: “Hij speelt een cruciale rol in de uitbouw van het team”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Nadat enige tijd geleden al Fernando Alonso officieel werd bevestigd voor de komende twee seizoenen heeft Aston Martin nu ook Lance Stroll als rijder bevestigd voor ‘2025 en daarna’.

Met Fernando Alonso als eerste rijder die bevestigd werd was het uitkijken of Lance Stroll net als de voorbije jaren zijn racezitje zou behouden. Als ‘zoon van eigenaar Lawrence Stroll’ lijkt Lance ondanks duidelijk minder goede prestaties dan Alonso toch redelijk zeker van zijn racezitje maar de voorbije weken waren er toch geruchten ontstaan dat Lance Stroll moest beginnen vrezen voor zijn racezitje.

Vandaag mochten die speculaties naar de prullenmand verwezen worden want Lance Stroll werd door het Aston Martin F1 team officieel bevestigd als racepiloot voor ‘2025 en daarna’.

“Ik ben superblij dat ik me voor langer verbonden heb aan het team en dit voor 2025 en daarna,” reageerde Lance Stroll op de bekendmaking van zijn contractverlenging. “Het is geweldig om te zien hoe ver we de voorbije vijf jaar geraakt zijn. We zijn als team zo enorm gegroeid en er is nog zoveel om naar uit te kijken.

Ook teambaas Mike Krack is zeer blij met de contractverlenging voor Lance Stroll.

“We zijn erg blij dat we Lance zijn toekomst bij Aston Martin Aramco kunnen bevestigen,” aldus Stroll. “Hij speelde een cruciale rol in het uitbouwen van dit team. Zijn technische feedback, samen met zijn toewijding in de simulator heeft bijgedragen aan de constante ontwikkeling van de wagen ieder seizoen.”

“De consistentie en stabiliteit van zowel Lance als Fernando die bij het team blijven vormt een geweldig platform om onze ambities te blijven verwezenlijken. We kijken er naar uit om enkele ongelooflijke herinneringen te creëren en samen nieuwe successen te behalen.”