Max Verstappen blikt vooruit naar Oostenrijk: “Het zal een spannend raceweekend worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na de overwinning van Max Verstappen tijdens de GP van Spanje volgt komend weekend al meteen de GP van Oostenrijk, de thuisrace van Red Bull op de eigen ‘Red Bull Ring’. Uiteraard kijkt Verstappen enorm hard uit naar de race waarvan hij verwacht dat het erg spannend zal worden.

In Spanje wist Verstappen met een erg kleine voorsprong te winnen en op de Red Bull Ring wordt verwacht dat de strijd nog intenser zal zijn. Een rondje over de Red Bull Ring is bijzonder kort en dat zorgt ervoor dat de tijdsverschillen nog kleiner zijn. Details zullen dan ook nog meer het verschil maken zowel tijdens de kwalificatie als de race.

“We voelen ons hier altijd erg welkom en genieten ervan om terug te komen naar Oostenrijk, een thuisrace voor Red Bull. Het landschap en de bergen hier zijn is geweldig en het is altijd goed om de fans van de Orange Army hier te zien en echt die steun vanaf de tribune te voelen,” blikt Verstappen vooruit.

Het raceweekend in Oostenrijk kenmerkt zich opnieuw voor een zogenaamde ‘sprint format’ waarbij er slechts één oefensessie is om de rest van het raceweekend voor te bereiden.

‘Dit weekend is er weer een sprintrace, wat altijd een hectisch en druk weekend voor ons betekent. Het is echt belangrijk om meteen de afstelling van de auto goed te krijgen en te analyseren hoe we het beste kunnen verbeteren ten opzichte van onze vorige races, vooral omdat de kwalificatie hier altijd dicht bij elkaar ligt,” aldus Verstappen. “Het circuit leent zich voor veel inhaalacties, dus ik weet zeker dat het een spannende race zal worden. Het team presteerde hier vorig jaar goed, dus hopelijk kunnen we de fans trots maken dit weekend met een overwinning.”