Max Verstappen staat in het Guinness World Records boek

Max Verstappen is door ‘Guinness World Records’ in de bloemetjes gezet.

De Nederlander reed zich op 15 mei tijdens de GP van Spanje in het recordboek. Met zijn 18 jaar en 228 dagen was hij immers de jongste piloot ooit die een F1-race wist te winnen.

Wat het record van Verstappen des te opmerkelijker maakt is dat de Nederlander toen zijn eerste race voor Red Bull reed. Amper tien dagen voordien had Verstappen vernomen dat hij de overstap mocht maken van zusterteam Toro Rosso naar grote broer Red Bull Racing.

Verstappen had dus maar weinig tijd om te wennen aan de nieuwe wagen waarmee hij zou gaan rijden. Toen beide Mercedes-piloten in de eerste ronde elkaar uitschakelden was Verstappen plots favoriet voor de overwinning. Hij werd rondenlang onder druk gezet door Kimi Raikkonen in de Ferrari maar wist uiteindelijk als eerste over de finish te rijden, goed dus voor een plaatsje in het ‘Guinness World Records’ boek.

“Tijdens de laatste ronde dacht ik alleen maar: maak geen fouten, maak geen fouten!” blikt Verstappen terug op de race. “Het betekent enorm veel voor mij dat ik nu samen heel wat andere records in het boek sta.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022