Valtteri Bottas opent gesprekken met Renault voor 2017

Valtteri Bottas is de volgende rijder in het lijstje van Renault. De Williams-rijder heeft de gesprekken gestart om bij Renault te rijden voor 2017, meldt Autosport.

Eén zitje ligt al vast bij Renault: Nico Hülkenberg rijdt in 2017 in de goudgele bolide. Wie het andere zitje inneemt, is nog niet duidelijk. Renault liet al verstaan binnen enkele dagen of weken de tweede rijder vast te leggen. De huidige rijders, Kevin Magnussen en Jolyon Palmer, zijn samen met Esteban Ocon kanshebbers. Ook Pierre Gasly en Jean-Eric Vergne zijn met de Franse nationaliteit een mogelijkheid. Nu heeft ook Valtteri Bottas zich gemengd in de debatten.

Autosport verwacht dat Williams Lance Stroll, kampioen in de Europese Formule 3, als rijder zal nemen ter vervanging van Felipe Massa. Verder heeft Williams ook de optie om Bottas te behouden als rijder. Bottas is al deel van het team sinds 2012.

Omdat Williams haar tijd neemt om Bottas vast te leggen, lijkt Renault een plan B te zijn voor de Fin. Bottas verwacht immers een verhoging van salaris mocht hij bij zijn huidige team blijven, klinkt het bij Autosport. Met deze reden heeft Bottas dus aangeklopt bij Renault om zich te verzekeren van een zitje voor het seizoen 2017.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022