Max Verstappen start als tweede aan GP van België: “Superblij”

Max Verstappen start morgen als tweede aan de GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps. Het is de beste kwalificatiepositie voor een Nederlander in een Grand Prix. Daarnaast is Max Verstappen ook de jongste rijder ooit die van de eerste startrij mag vertrekken.

Tijdens zijn ronde terug naar de pits zwaaide Max Verstappen uitgebreid naar het publiek en liet hij over de radio verstaan de vele (Nederlandse) fans hem extra motivatie gaven. Verstappen eindigt op 149 duizendsten van de pole positie, die naar Nico Rosberg ging.

“Ik ben superblij met deze kwalificatie”, zegt hij tegenover Verstappen.nl. “Het kan natuurlijk altijd beter, maar om zo dicht bij de Mercedes te staan op een baan met zoveel rechte stukken, daar mogen we heel erg blij mee zijn. Het hele weekend ging het al goed, ook al hadden we vanmorgen wat problemen. Maar de monteurs hebben geweldig werk geleverd en we zijn sterk teruggekomen in de kwalificatie. De auto was met name erg sterk in de tweede sector.“

Dat Max Verstappen opnieuw twee record breekt, doet hem niet veel. “Records zeggen me niet veel, ik ben vooral blij dat ik voor al mijn fans op Spa op de eerste rij mag starten. Ik wil liever een ander record breken!”

In tegenstelling tot zijn concurrenten op de grid, start Max Verstappen morgen met de superzachte banden aan de GP van België. “Het plan is om op de superzachte band te starten. We zullen dus iets eerder naar binnen moeten dan de rest, maar we hebben verschillende strategieën om de race uit te rijden. In overleg met het team hebben we besloten dat ik Q2 op de superzachte band zou rijden. Hopelijk kunnen we er morgen een mooie race van maken!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}