Raikkonen: “Polepositie was mogelijk”

Kimi Raikkonen kwalificeerde zich als derde voor de GP van België. Voor Ferrari een uitstekend resultaat, al is de Fin ook enigszins teleurgesteld omdat de polepositie volgens Raikkonen binnen bereik lag.

Raikkonen moest tijdens zijn ultieme poging in Q3 alles op alles zetten om een snelle ronde te rijden. De Fin slaagde er uiteindelijk in om de derde tijd te rijden, waarmee hij net iets beter deed dan teamgenoot Sebastian Vettel, die vierde werd.

“Ik ging breed tijdens mijn eerste poging,” blikt Raikkonen terug op zijn kwalificatie. “Mijn tweede run was redelijk goed maar in vergelijking met mijn rondje in Q2 verloor ik twee tienden in de Bus Stop-chicane. De polepositie was overduidelijk mogelijk geweest dus het is enigszins teleurstellend.”

“We waren er dicht bij. Het zou mooi geweest zijn om de polepositie te veroveren maar morgen volgt de race,” blikt de Fin vooruit naar morgen. “Als je het vergelijkt met de twee voorgaande races dan denk ik dat we na de kwalificatie best tevreden zijn. Tot we ons echter helemaal vooraan bevinden kunnen we echter niet al te blij ziin.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022