Max Verstappen start op P2 na identieke tijd als de pole: “Ik teken hiervoor”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na een moeilijk begin van het raceweekend is Max Verstappen er toch in geslaagd om tijdens de kwalificatie voor de GP van Canada de snelste tijd te rijden. Toch start Verstappen niet van op de pole want George Russell reed identiek dezelfde tijd voor Max Verstappen maar Verstappen is best tevreden met P2 op de startgrid.

“We hadden een goede kwalificatie. Het hele weekend is een beetje lastig voor ons, maar ik teken ervoor om hier als tweede te staan. Dat het zo dicht bij elkaar zat, maakt het erg leuk voor morgen,” aldus Verstappen die vervolgens wordt gevraagd om zijn gevoel tijdens de kwalificatie in Canada te vergelijken met zijn gevoel in Monaco.

“Ik voelde me ook goed in Monaco, alleen het was onze baan niet. Het wilde niet lukken voor ons. Ook dit weekend hadden we geen goede aanloop naar de kwalificatie, maar het zal zondag een interessante race worden met de banden en het weer. Hopelijk wordt het spannend.”

Wat de race betreft belooft het spannend te worden, dat beseft ook Max Verstappen die tijdens zijn vooruitblik op de race laat merken dat hij niet goed weet wat te mogen verwachten.

“Het is even afwachten hoe het morgen zal gaan. Ik denk dat Mercedes erg snel is, maar alles zit erg dicht op elkaar,” blikt Verstappen vooruit. “De racepace is op zich wel oké, maar als je al niet het snelste bent over één ronde is het lastig om te weten waar je precies staat. Sowieso was het de afgelopen races al wat moeilijker, maar een tweede startpositie is gewoon goed.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print