Max Verstappen strandt na moeizame race buiten de punten

Gisteren zorgde de zesde tijd van Verstappen nog voor enige verbazing, vandaag verliep de race van de Nederlander heel wat minder goed.

Verstappen kende een goede start van op de zesde plaats en lag zelfs even vijfde in de race. Vanaf dan verliep het echter heel wat minder goed voor de 17-jarige rookie. Verstappen was tijdens de race, zoals hij gisteren reeds vreesde, in zijn Toro Rosso niet snel genoeg. Bovendien moest Verstappen in de slotfase van de race ook nog eens het onderspit delven tegenover teamgenoot Carlos Sainz Jr., tot grote vreugde van het thuispubliek.

“Mijn start was erg goed, maar het was een heel moeilijke race”, zei Max Verstappen na afloop van de race tegenover zijn officiële website. “Na de eerste paar ronden merkte ik gelijk dat het niet zo goed ging. Ik had veel problemen met de achterbanden, waardoor ik geen tractie had.”

Tijdens het slot van de race kende Verstappen dan ook nog eens een probleem.

“Ik had een paar ronden verlies in vermogen en moest een reset uitvoeren. De batterij raakte leeg en moest extra herladen worden, dus daardoor verloor ik wat snelheid.”

“Na mijn laatste pitstop zat ik een viertal ronden vast achter Hulkenberg en Maldonado en dan slijten je banden sneller. En toen ik plaats moest maken voor Raikkonen en Bottas, was dat niet ideaal. Zij waren op dat moment niet veel sneller, dus ik zat vast achter hen, toen Sainz me voorbij kwam met behulp van DRS.”

Uiteindelijk moest Verstappen zich tevreden stellen met een elfde plaats, net buiten de punten dus. Teamgenoot Carlos Sainz Jr. wist wel in de punten te finishen en dat op een negende plaats.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen