Opgave Alonso waarschijnlijk veroorzaakt door ‘tear-off’

McLaren-Honda denkt de oorzaak te hebben gevonden van de uitvalbeurt van Fernando Alonso tijdens de GP van Spanje.

Tijdens de tweede stint van de Spanjaard detecteerde het team een remprobleem, waarop men Alonso naar de pits liet komen om de banden te wisselen en het probleem te bestuderen.

Alonso kon zijn wagen echter niet voldoende afremmen omwille van het remprobleem, waardoor de man vooraan met de krik moest wegspringen om niet aangereden te worden. Alonso moest vervolgens opgeven.

Het remprobleem werd volgens McLaren veroorzaakt door een ‘tear-off’ die de brake duct rechts achteraan bedekte. Daardoor raakte de remschijf rechts achteraan niet voldoende gekoeld, wat resulteerde in het remprobleem op Alonso zijn wagen. Puur pech dus voor de Spanjaard.

“Het was schrikken voor de jongens maar gelukkig raakte er niemand gewond. Het team reageerde erg vlug en hopelijk werkt de volgende keer alles zoals het hoort,” zei Alonso. “Tijdens heel mijn ronde richting de pits had ik veel minder remvermogen en op het moment van de pitstop was het nog minder.”

Volgens Alonso had het probleem van vandaag niets te maken met de remproblemen die hij tijdens de kwalificatie had.

“Vandaag was een nieuw probleem. Gisteren had ik een remschijf die niet op temperatuur geraakte. Vandaag had ik geen remmen, dat is overduidelijk iets anders. Het was de remschijf achteraan die stopte met werken, waardoor ik dus alleen vooraan nog remvermogen had. Daardoor moest ik dus opgeven. Ik kon niet remmen in de bochten en zelfs niet in de pits,” besluit de Spanjaard.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed