Max Verstappen tevreden met P2 op startgrid: “Pech door gele vlag, tijdens de race zijn we sterk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ongetwijfeld had Max Verstappen liever de polepositie voor de GP van Groot-Brittannië veroverd maar na afloop was de Nederlander best tevreden met de tweede plaats op de startgrid.

Doorheen Q1, Q2 en Q3 slaagde Max Verstappen erin om regelmatig de snelste tijd te laten noteren maar met zijn ultieme snelle ronde slaagde Carlos Sainz erin om de polepositie af te snoepen van Verstappen. Desondanks is Verstappen best tevreden met het resultaat.

“Het was een lastige kwalificatie met de regen en de wisselende omstandigheden. Dan was het weer aan het regenen en dan weer droog. Je moest op het juiste moment op de baan zijn, maar over het algemeen werkte de auto goed,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“In Q3 is het altijd een beetje een loterij tijdens je snelle ronde. Ik werd gehinderd in mijn laatste ronde met de gele vlag. Dan moet je van het gas af en dat kostte mij pole positie. Dat is natuurlijk jammer en soms zit het even niet mee, maar evengoed is de eerste startrij erg goed voor ons en we hebben een goede race-auto, zowel op een natte baan als op een droge baan, dus we hebben alle kans voor morgen.”

Wat de race betreft moet het volgens Verstappen niet meteen bij de start gebeuren.

“Het gaat niet alleen om de eerste ronde, het gaat om de race,” antwoordt Verstappen wanneer hem wordt gevraagd of hij meteen bij de start Carlos Sainz hoopt te verschalken.

“Daarnaast zal de race ook om bandenmanagement draaien. Met het gevoel dat ik in de auto had vanmorgen en in de kwalificatie moet het goed komen, dus ik kijk uit naar morgen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print