Stoffel Vandoorne verliest leidersplaats in Formule E-kampioenschap, Mortara wint

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte de Formule E-race in Marrakesh als achtste terwijl Edoardo Mortara de ePrix wist te winnen. Mortara is meteen ook de nieuwe leider in het kampioenschap.

De voorbije races was het schade beperken voor Stoffel Vandoorne en dat leek ook in Marrakesh het geval te zijn. Met een achtste plaats scoorde Vandoorne een schamele vier punten, waardoor Vandoorne terugvalt van de leiding in het kampioenschap naar de derde plaats.

Daar waar Vandoorne de voorbije races vooral moest incasseren en schade beperken is de Zwitser Edoardo Mortara bezig aan een erg sterke reeks. De voorbije vier races scoorde Mortara maar liefst drie keer meer dan twintig punten. Die sterke race ziet hij nu beloond met de leidersplaats in het kampioenschap.

Jean-Eric Vergne staat momenteel tweede op elf punten van Mortara. Stoffel Vandoorne kijkt aan tegen een achterstand van veertien punten. Het volgende raceweekend in de Formule E vindt binnen twee weken plaats in New York, waar twee races zullen georganiseerd worden.