Carlos Sainz reageert verbaasd na veroveren eerste pole: “Echt? Dit was geen speciaal rondje!”

Ferrari
Ferrari

Niet Max Verstappen, niet Charles Leclerc, maar wel Carlos Sainz veroverde in de regen de polepositie voor de GP van Groot-Brittannië en dat kon de Spanjaard maar moeilijk zelf geloven.

“No way! Dat had ik niet verwacht” zei Carlos Sainz vol ongeloof over de boordradio toen hij te horen kreeg dat hij de polepositie had veroverd, waarna zijn engineer antwoordde met “Je kreeg het voor elkaar, zoals een ‘smooth operator’!”

Na afloop kon Sainz het nog altijd niet goed geloven dat hij de pole had veroverd en bedankte hij de talrijk aanwezige fans.

“Ik wil iedereen in het publiek bedanken voor de aanmoedigingen, bedankt iedereen om de regen te trotseren,” vertelde Sainz tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Wij Spanjaarden ondervinden wat moeilijkheden in de regen maar je kan zeggen dat deze mensen hier in de tribunes het gewoon zijn, bedankt om hier te zijn!”

“Het was een goed rondje, ik ondervond met de intermediates nog heel wat problemen met het water dat op de baan stond. Er stond heel wat meer water op de rijlijn en voor je het weet kreeg je een ‘snap’ en verloor je jouw goed rondje.”

“Het was ook moeilijker om de intermediates onder deze omstandigheden op de juiste temperatuur te krijgen.”

“Uiteindelijk slaagde ik erin om alles goed voor elkaar te krijgen in één rondje, een rondje dat volgens mij niet speciaal was. Ik wou het gewoon neerzetten om te kijken waarvoor het goed genoeg was, het bleek de polepositie te zijn en dat was een beetje een verrassing voor mij.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print