GP van Groot-Brittannië: Carlos Sainz wint spectaculaire strijd om de pole in de regen

Ferrari
Ferrari

De Spanjaard Carlos Sainz heeft in een spectaculaire kwalificatie in de regen de polepositie voor de GP van Groot-Brittannië veroverd. Als derde hond mengde hij zich in de strijd met Verstappen en Leclerc voor de pole. Verstappen moest genoegen nemen met de tweede tijd terwijl Leclerc morgen als derde aan de race begint.

Er was regen voorspeld en die kregen de rijders ook meteen bij het begin van de kwalificatie. Alle rijders wilden dan ook zo snel mogelijk de baan op om een snelle rondetijd neer te zetten. De omstandigheden waren erg verraderlijk maar geleidelijk aan regende het iets minder en gingen de rondetijden naar beneden.

Max Verstappen was tijdens Q1 de snelste, gevolg door Charles Leclerc en George Russell. Het was echter constant haasje over bovenaan, afhankelijk van hoe hard het aan het regenen was en hoe goed de rijders de banden op temperatuur kregen.

In Q2 was het opnieuw Max Verstappen die de snelste was, voor Lewis Hamilton en Charles Leclerc. Aan het einde van Q2 begon het veel harder te regenen en werden er geen tijden meer verbeterd.

Q3 werd aangevat op de intermediates maar de rijders werden gewaarschuwd dat het mogelijk aan het einde van Q3 heviger zou gaan regenen. Iedereen probeerde dan ook zo snel mogelijk de baan op te gaan.

We kregen een superspannende kwalificatie waarin iedereen meteen voluit ging. Max Verstappen ging daarbij zelfs iets over de limiet en de Nederlander maakte een 360 graden-spin. Spectaculair maar gelukkig zonder schade.

De omstandigheden op het circuit verbeterden geleidelijk aan en de rondetijden doken naar beneden. Met nog een minuut op de klok ging dook Charles Leclerc onder de voorlopige pole-tijd van Max Verstappen maar de Nederlander ging nog sneller. Beide rijders kregen echter nog een ultieme laatste ronde. Wie zou de pole veroveren?

Verstappen en Leclerc verbeterden in hun ultieme poging echter niet en het was Carlos Sainz die als de derde hond met de polepositie aan de haal ging. Voor Carlos Sainz was het de allereerste polepositie in zijn F1-carrière. Max Verstappen start morgen naast hem op de eerste startrij, Charles Leclerc start als derde.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print